- opakowanie budyniu kokosowego
- 2 szklanki mleka (my daliśmy 1,5, bo nam się w blenderze by nie zmieściło)
- 1,5 szklanki coli
- orzeszki ziemne (w sumie nie wiem ile powinno się ich dodać, my orientacyjnie kupiliśmy 2 opakowania po 50 g i chyba to właśnie to)
- dodatkowo ok. 0,5 l mleka (do ugotowania budyniu)
- dodatkowo ok. 2 łyżki cukru ( do ugotowania budyniu)
I co dalej? :
Budyń gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. A następnie schładzamy go. Zimny budyń wlewamy do dzbanku blendera razem z resztą składników i mieszamy chwilę na najwyższych obrotach. Przed podaniem mocno schładzamy.
Ja osobiście parę rzeczy bym jeszcze pozmieniała. Może zamiast budyniu warto dodać lody kokosowe lub o dowolnym smaku? A latem na pewno użyłabym zmiażdżonych kostek lodu. Warto kombinować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania i dyskusji. Jeśli masz jakieś pytania- pisz śmiało. Wkrótce odpowiem. Będzie mi miło jeśli podpiszesz się swoim nickiem (w przypadku anonimów). Tymczasowo włączyłam weryfikację obrazkową z powodu dużej liczby spamu. Wkrótce ją zdejmę.