Czego potrzebujemy? : (na pięć takich kieliszków)
- 10 okrągłych biszkoptów
- 200 ml śmietanki kremówki
- 250 g serka mascarpone
- lemon curd (tyle ile chcesz)
- kilka kostek czekolady mlecznej do ozdoby
- trochę startej czekolady do ozdoby
- sok z połówki cytryny
I co dalej? :
Śmietankę ubijamy na sztywno, a następnie łączymy z mascarpone i lemon curd. Na dno kieliszka lub innego naczynia wrzucamy biszkopcik i zalewamy odrobiną soku z cytryny. Na to idzie krem. Tak samo robimy kolejna warstwę. Na końcu dekorujemy czekoladą w kawału i tą startą.
Pachnie cytrynami!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania i dyskusji. Jeśli masz jakieś pytania- pisz śmiało. Wkrótce odpowiem. Będzie mi miło jeśli podpiszesz się swoim nickiem (w przypadku anonimów). Tymczasowo włączyłam weryfikację obrazkową z powodu dużej liczby spamu. Wkrótce ją zdejmę.