Przygotowując sałatkę opierałam się głównie na tym przepisie.
A jeśli macie jeszcze więcej arbuza i zastanawiacie się co z nim zrobić to proponuję to.
Składniki: (6 osób)
- 500 g wypestkowanego miąższu arbuza
- 200 g sera fety
- 20 listków mięty
- pół cytryny
- 2 łyżki miodu
- pieprz świeżo mielony
I co dalej? :
Przygotuj dressing. Wyciśnij sok z połowy cytryny i zmieszaj z miodem. Dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Arbuza pokrój na średniej wielkości kostkę i wrzuć do miski, w której chcesz podać sałatkę. Na arbuzie porozrzucaj nieco mniejsze kostki sera fety. Listki mięty drobno posiekaj i rozrzuć po sałatce. Całość oblej dressingiem.
PrzepisoTeka na Facebook'u
ciekawe połączenie! :)
OdpowiedzUsuńja się jeszcze nie odważyłam, ale że pierdołą być nie chcę to wkrótce spróbuję ;)
OdpowiedzUsuńPrawidłowe podejście:D
UsuńMnie smakowała :) . A salaterka czeka w komodzie :) .
OdpowiedzUsuń