sobota, 28 lipca 2012

Koktajl arbuzowy z nutą cytryny

Ufff jak gorąco...
A do tego wszystko w biegu. 
Szybki orzeźwiający post, czyli to czego trzeba większości z nas.












































Składniki:

  • 1 kg miąższu arbuza bez pestek
  • 150 g kostek lodu (około 15 sztuk)
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki miodu
  • 500 ml zimnej wody gazowanej 
  • 15 liści mięty



















































































I co dalej? :

Miąższ arbuza umieszczamy w blenderze kielichowym razem z kostkami lodu, miodem, listkami mięty i sokiem z jednej cytryny. Blenderujemy minutę na najwyższych obrotach. Przelewamy do dzbanka i uzupełniamy wodą. Podajemy z dodatkowymi kostkami lodu.  














































1 komentarz:

Zapraszam do komentowania i dyskusji. Jeśli masz jakieś pytania- pisz śmiało. Wkrótce odpowiem. Będzie mi miło jeśli podpiszesz się swoim nickiem (w przypadku anonimów). Tymczasowo włączyłam weryfikację obrazkową z powodu dużej liczby spamu. Wkrótce ją zdejmę.