Po wykonaniu lassi kokosowo- cytrynowego przyszła kolej na wersję chyba najbardziej popularną a mianowicie mango lassi. Nic nie motywuje lepiej niż ciekawa promocja w ulubionym sklepie. Tak ogólnie to ja i mango średnio się lubimy. Niby da się zjeść, ale szału nie ma. Postanowiłam, że dam mu kolejną szansę w lassi. I było zdecydowanie lepiej, chociaż to kokosowo- cytrynowe lepiej podbiło nasze kubki smakowe. Mam jeszcze ochotę połączyć ów owoc z kurczakiem. Może to będzie strzał w dziesiątkę?
Składniki:
- 2 mango
- 400 ml jogurtu naturalnego
- 15 kostek lodu
- 200 ml wody
- 2 łyżki cukru trzcinowego
I co dalej?:
Ja tez jakos za surowym mango nie przepadam, za to w lassi - bomba! Suszone tez bardzo lubie.
OdpowiedzUsuńTrochę jak jabłko o bardzo ziemistym posmaku...
UsuńMMm moje ulubione Mango Lassi z restauracji Ganesh. Muszę koniecznie spróbować :) Pozdrawiam Bajceps Kulinarny
OdpowiedzUsuńMożna zrobić je samemu w domu z kilku prostych składników, spróbuj :)
Usuńja uwielbiam mango i uwielbiam mango lassi, ja robię je z mleka, syropu z agawy i puszki mango
OdpowiedzUsuńChyba wychodzi rzadsze i bardziej kaloryczne, nie? No i nie każdy ma dostęp do syropu z agawy.
Usuń