Czego potrzeba? : (ok. 10 kotletów)
- 5 jajek
- puszka kukurydzy
- pęczek natki pietruszki
- 1 cebula
- 2 szklanki bułki tartej
- sól
- pieprz
- olej
I co dalej? :
Jajka ugotować na twardo. Poszatkować przy pomocy blendera. Cebulę obrać i pokroić na ćwiartki. Również poszatkować przy pomocy blendera dodając zawartość puszki z kukurydzą (bez wody) i natki pietruszki. Poszatkowane składniki wymieszać razem dokładnie. Doprawić solą i pieprzem oraz dosypać do masy pół szklanki bułki tartej. Ulepić z masy kulki wielkości dłoni i nieco je spłaszczyć. Każdy kotlet panierować w pozostałej bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony przez ok 4 minuty. Przed podaniem zmniejszyć ogień na patelni do minimum i zostawić kotlety pod przykryciem ok 6 minut.
PrzepisoTeka na Facebook'u
P.S. Kolejny wywiad nieco się opóźni. Mam już bohaterkę, ale pytania będę układać dopiero jutro. Bądźcie cierpliwi.
Paulina
Juz drugi raz w tym tygodniu widze takie kotlety jajeczne z bonusem :) Bezmiesne mielone tez moga byc pyszne.
OdpowiedzUsuńA u kogo? Bo ja widziałam do tej pory głównie z jajek, a chętnie się zainspiruję dalej.
Usuń