Takiego de volaille'a po raz pierwszy jadłam trzy lata temu na komunii mojej siostry. Zrobiła go zaprzyjaźniona kucharka. Po dziś dzień pamiętam jego smak i staram się odtwarzać. W takim wydaniu świetnie się sprawdzi na różnych przyjęciach, żeby nieco urozmaicić manu. A smakuje jak... lato. Jego przygotowanie nie jest trudne, a efekty warte są jakiegokolwiek zachodu.
Składniki: ( 4 sztuki)
- podwójna pierś kurczaka
- 8 suszonych pomidorków z zalewy
- 8 liści świeżej bazyli
- 2 jajka
- bułka tarta
- sól
- pieprz
- olej
I co dalej:
+ Akcje:
Świetny pomysł, muszą smakować wyśmienicie;)
OdpowiedzUsuńKiedyś jak znałam tylko dewolaje z masłem i serem to ich nie lubiłam. Te na prawdę smakują zawsze i wszystkim. Warto przygotować.
Usuń"Dewolaj" jest tylko z masłem. Reszta to zawijany kotlet.
UsuńProszę poczytać i się dokształcić.
UsuńChyba się lekko nie dosmażyły. Mogą zaszkodzić ;p
OdpowiedzUsuńUwielbiam kiedy ktoś pisze złośliwości jako anonimowy. Nie stać Cię na odwagę? Poza tym proszę przeczytać przepis... Przed podaniem proszę podgrzać w piekarniku. Ciężko by było zrobić zdjęcia kiedy w domu 20 głodnych ludzi. Pozdrawiam Anonima.
Usuń