Dzisiaj zapraszam na przepis na szybki sos, o którym mówiłam Wam wczoraj. Jego kwaskowatość fajnie pasowała do lekko słodkich kotletów z konfiturą cebulową. Sprawdźcie sami. Przy okazji życzę Wam udanej majówki.
Składniki:
Limonkę wyparz i zetrzyj z niej skórkę, a z połowy wyciśnij sok. Jogurt zmieszaj ze skórką i sokiem limonki, dodaj drobno posiekane listki mięty oraz sól i cukier. Całość wymieszaj.
Ten sos podałam z pieczonymi kotletami mielonymi z czerwoną cebulą podsmażaną w occie balsamicznym.
Składniki:
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 1 limonka
- 10 liści mięty
- 1/4 łyżeczki cukru pudru
- 1/4 łyżeczki soli
Limonkę wyparz i zetrzyj z niej skórkę, a z połowy wyciśnij sok. Jogurt zmieszaj ze skórką i sokiem limonki, dodaj drobno posiekane listki mięty oraz sól i cukier. Całość wymieszaj.
Ten sos podałam z pieczonymi kotletami mielonymi z czerwoną cebulą podsmażaną w occie balsamicznym.
Och, taki sos jest wyjątkowo pyszny! Można go wyjadać samemu łyżeczką:)
OdpowiedzUsuńświetny przepis, dziękuję!
OdpowiedzUsuńbardzo smakowite połączenie, muszę wypróbować! :)
OdpowiedzUsuńciekawa jestem jak smakuje takie połączenie :)
OdpowiedzUsuńPowiem Wam moje drogie, że smakuje to znakomicie!
OdpowiedzUsuń