wtorek, 17 kwietnia 2012

Pasta makrelowo- twarożkowa na kanapki

Niestety śniadania jadam rzadko. Ale jeśli już to musi to być coś fajnego. Gdyby ktoś mnie zapytał:        ' Co najchętniej jadasz na śniadanie', to musiałabym się zastanowić. A za pewne po chwili odpowiedziałabym: ' Świeży, wieloziarnisty chleb. Posmarowany prawdziwym masłem. I do tego jakaś kanapkowa pasta. Ale taka własnej roboty'. Ciągle szukam inspiracji na różne smaki. Do tej pory była pasta jajeczna i rybno- jajeczna. Dziś wymyśliłam makrelowo- twarożkową. Ta ostatnia ma szansę stać się moją ulubioną.



























Czego potrzeba?:

  • 1 makrela wędzona
  • 250g twarożku półtłustego
  • 2 małe cebule
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz








 I co dalej?:

Mięso makreli oddzielić od całej reszty. Kawałki ryby zmieszać z twarożkiem oraz drobno pokrojoną cebulką. Szczypiorek drobno posiekać i jego połowę dodać do masy. Doprawić solą i pieprzem. Resztę szczypiorku wykorzystać do posypania gotowych kanapek.


























+ Akcje:



PrzepisoTeka na Facebook'u



7 komentarzy:

  1. Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty kanapkowe :)

    OdpowiedzUsuń
  2. też uwielbiam paste makrelową, dlatego nie mogłam się oprzeć pokusie, aby tu zajrzeć. Pozdrawiamy Tapenda

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetna rybka na I zdjęciu - Ty to masz pomysły!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No i właśnie widzisz Aniu, jak nie ma Tomka to mogę powymyślać trochę.

      Usuń

Zapraszam do komentowania i dyskusji. Jeśli masz jakieś pytania- pisz śmiało. Wkrótce odpowiem. Będzie mi miło jeśli podpiszesz się swoim nickiem (w przypadku anonimów). Tymczasowo włączyłam weryfikację obrazkową z powodu dużej liczby spamu. Wkrótce ją zdejmę.