Ciągle smartfon, ale podobno domyślny aparat już czeka na odebranie z naprawy.
Oczywiście takie danie możesz przygotować w dowolnej foremce:)
Czego potrzeba? :
- opakowanie ciasta francuskiego
- 500 g mielonej szynki z wieprzowiny
- czerwona papryka
- cebula biała
- 2 ząbki czosnku
- 2 duże pieczarki
- 3 okrągłe plastry sera żółtego
- przyprawa typu "vegetta", pieprz cayenne, bazylia, oregano
- odrobina oleju rzepakowego
I co dalej? :
Na patelni z rozgrzanym olejem podsmażamy zblenderowaną cebulę wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie dodajemy mięso mielone i zblenderowaną paprykę bez gniazd nasiennych. W tym czasie wykładamy formę ciastem francuskim. Zawartość patelni doprawiamy podanymi przyprawami do smaku. Kiedy mięso przestanie być surowe wykładamy całość na ciasto. Pieczarki kroimy w plastry i rozkładamy równomiernie na farszu. Na pieczarkach układamy ser. Resztki ciasta francuskiego kroimy w paseczki i przylepiamy je tak, aby tworzyły kratkę. Zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 180- 200 st. C.
Zdjęcie robocze:
W przygotowaniu: blok czekoladowy, green cake i dwa rodzaje mocno czekoladowych muffinek.
ładne serduszko francusko mięsne.
OdpowiedzUsuńA dziękuję:D
Usuń