środa, 22 sierpnia 2012

Mango lassi

Po wykonaniu lassi kokosowo- cytrynowego przyszła kolej na wersję chyba najbardziej popularną a mianowicie mango lassi. Nic nie motywuje lepiej niż ciekawa promocja w ulubionym sklepie. Tak ogólnie to ja i mango średnio się lubimy. Niby da się zjeść, ale szału nie ma. Postanowiłam, że dam mu kolejną szansę w lassi. I było zdecydowanie lepiej, chociaż to kokosowo- cytrynowe lepiej podbiło nasze kubki smakowe. Mam jeszcze ochotę połączyć ów owoc z kurczakiem. Może to będzie strzał w dziesiątkę?











































Składniki:

  • 2 mango
  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • 15 kostek lodu
  • 200 ml wody
  • 2 łyżki cukru trzcinowego











































I co dalej?:

Mango obierz ze skórki, pozbądź się pestki i pokrój w kostkę. Jak to zrobić? Najlepiej opisuje to filmik z kotlet.tv. Tak przygotowane mango wrzuć do blendera kielichowego. Dodaj pozostałe składniki i blenderuj do uzyskania jednolitej, pysznie żółtej masy.











































6 komentarzy:

  1. Ja tez jakos za surowym mango nie przepadam, za to w lassi - bomba! Suszone tez bardzo lubie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Trochę jak jabłko o bardzo ziemistym posmaku...

      Usuń
  2. MMm moje ulubione Mango Lassi z restauracji Ganesh. Muszę koniecznie spróbować :) Pozdrawiam Bajceps Kulinarny

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można zrobić je samemu w domu z kilku prostych składników, spróbuj :)

      Usuń
  3. ja uwielbiam mango i uwielbiam mango lassi, ja robię je z mleka, syropu z agawy i puszki mango

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Chyba wychodzi rzadsze i bardziej kaloryczne, nie? No i nie każdy ma dostęp do syropu z agawy.

      Usuń

Zapraszam do komentowania i dyskusji. Jeśli masz jakieś pytania- pisz śmiało. Wkrótce odpowiem. Będzie mi miło jeśli podpiszesz się swoim nickiem (w przypadku anonimów). Tymczasowo włączyłam weryfikację obrazkową z powodu dużej liczby spamu. Wkrótce ją zdejmę.