Dzisiaj proponuję aromatyczny sos pomidorowy z warzywami i filetem z udek kurcząt. Z ryżem. Na przykład brązowym ;)
Czego potrzeba? :
- pół kilo filetu z udek z kurczaka
- czerwona papryka
- puszka kukurydzy
- puszka pomidorów
- 200 ml przecieru pomidorowego
- pęczek natki pietruszki
- 1 cebula
- sól, pieprz kolorowy
- zioła prowansalskie
- odrobina oliwy
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oliwie. Do tego dodajemy filet z udek pokrojony w kostkę. Kiedy mięso przestanie być surowe dodajemy paprykę (również pokrojoną w kostkę) oraz kukurydzę. Po chwili do całości dodajemy pomidory oraz przecier. Kiedy sos się zagotuje doprawiamy go do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Proponuję podać z ryżem brązowym.
Zapraszam do polubienie PrzepisoTeki na Facebook'u
Bardzo lubię takie sosy :D
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja:)
UsuńPnie wygląda, fajny sos, pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuję. Również pozdrawiam ;)
UsuńJaki piękny kolor ma ten sos :-)
OdpowiedzUsuńDzięki za komplement:P
Usuńale filet z udek????
OdpowiedzUsuńDokładnie tak. Czyli odkostnione udka z kurczaka.
Usuń