
Składniki: ( 2 porcje
- 200 g makaronu spaghetti
 - 6 suszonych pomidorów
 - 10 czarnych oliwek
 - 5 ząbków czosnku
 - 10 liści bazyli
 - 100 ml oleju "Kujawski ze smakiem. Pomidorowo- bazyliowo- czosnkowego"
 - 1 łyżeczka suszonej bazyli
 - sól,. pieprz
 

I co dalej?:
Spaghetti ugotuj w dużej ilości wody wraz z dodatkiem soli i oliwy na sposób al dente. Oliwki i czosnek pokrój w plastry, pomidory w paseczki, a bazylię posiekaj drobno. W patelni rozgrzej olej następnie wrzuć do niego czosnek. Podsmażaj 30 sekund. Po tym czasie dodaj pomidory i oliwki. Podsmażaj minutę. Do zawartości patelni przełóż odcedzony makaron. Zmniejsz ogień na średni i podgrzewaj całość 2-3 minuty ciągle mieszając po tym czasie dodaj bazylię świeżą i suszoną. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj od razu.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania i dyskusji. Jeśli masz jakieś pytania- pisz śmiało. Wkrótce odpowiem. Będzie mi miło jeśli podpiszesz się swoim nickiem (w przypadku anonimów). Tymczasowo włączyłam weryfikację obrazkową z powodu dużej liczby spamu. Wkrótce ją zdejmę.