Czego potrzeba? : (dla 4 osób)
- 1 kg filetów z soli
- 100 g posiekanej natki pietruszki
- 1 cytryna
- 1 szklanka oliwy z oliwek
- 50 g zielonych oliwek
- 50 g czarnych oliwek
- sól i pieprz
I co dalej? :
Filety rozmrażamy i kroimy na mniejsze kawałki. Każdy nacieramy solą i pieprzem. Przygotowujemy marynatę: oliwa, sok z 1 cytryny i posiekana natka pietruszki. Rybę zostawiamy w marynacie na parę godzin, a najlepiej na całą noc. Po upływie tego czasu układamy kawałki filetów w naczyniu żaroodpornym. Wlewamy resztę marynaty. Na wierzch rozrzucamy pokrojone w plasterki oliwki. Pieczemy ok 45 minut w temperaturze 180 st. C.
P.S. PrzepisoTeka znowu doceniona! klik!, czyli znów wygrany konkurs. Jestem bardzo szczęśliwa. Było wiele przepisów i historii na pewno lepszych niż moja. Tym bardziej dziękuję!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania i dyskusji. Jeśli masz jakieś pytania- pisz śmiało. Wkrótce odpowiem. Będzie mi miło jeśli podpiszesz się swoim nickiem (w przypadku anonimów). Tymczasowo włączyłam weryfikację obrazkową z powodu dużej liczby spamu. Wkrótce ją zdejmę.